Angína

Dobrý den, jsem v 37tt těhotenství, před 10 dny se u mě objevila viróza která přešla v angínu. Lékařka mi naordinovala Bioparox ale po tom mi bylo ještě hůř, tak mi předepsala s gynekologem antibiotika Zinnat.Antbiotika jsem dobrala .Bolest v krku ustala, ale rýma kterou mám už 14 dnů ne, opět jsem se probudila s nateklou hlavou, bolestí v uších a pálivým pocitem v krku. Jelikož už mám jen 3 týdny do porodu, ráda bych se toho zbavila než budu mít miminko doma, ale nevím jak... Gynekolog mi řekl že si můžu koupit nějaký sprej do nosu a plodu to neublíží, musím jej ale používat 3x denně, bohatě mi to stačí, ale už se blíží zase týden kdy ho používám( v lékárně mi doporučili Nasic, že je na opuchlou sliznici) pomáhá ale neléčí. Můžete mi nějak poradit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Pravděpodobně zápolíte s virosou,to je v tomto interiérovém období skutečný kříž.Léčba v zásadě neexistuje,zvítězit musí imunitní systém,léky,které jsou doporučovány,skutečně neléčí/to by mohla pouze antivirotika,a ty proti mnoha druhům rýmu vyvolávajících virů nemáme k dispozici../,"jen" zpříjëmňují stonání/a to někdy není málo../Nosní spreje,které umožní i v noci fysiologické dýchání,jsou toho příkladem.Jinak jde hlavně o režim dostatečného přísunu tekutin,zvlhčování vzduchu,větrání,polohu na lůžku apod..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x