Angína

Je mi 20 let a chtěl bych se Vás zeptat. Přibližně od pátku (13.6.2014) cca kolem 14:00h jsem dostal silné horečky a začali se mi dělat bílé povlaky na mandlích a tak jsem nasadil ihned antibiotika (již jsem před 5 měsíci angínu měl) a v 23:00h jsem si vzal první prášek a po 8 hodinách beru další. V sobotu (14.6.2014), jsem měl mandle kompletně pokryté povlaky a bolí mě v krku. Nyní je neděle (15.6.2014) a povlaky podle mně pomalu ustupují. V pátek (20.6.2014) má můj kamarád rozlučku se svobodou a tak bych se chtěl zeptat, zda-li bude vadit, když je ve čtvrtek již vysadím ? Skrz alkohol. Četl jsem, že při angíně se nesmí kouřit, tak bych se bych se chtěl zeptat, kdy mohu začít opět kouřit ? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotická léčba angíny by měla trval mininálně 7 dní, záleží ale na druhu zvolného preaparátu, a to bez přerušení, je nutno dodržovat doporučené intervaly mezi jednotlivými dávkami. Kouřit a pít alkohol v době braní antibiotik se nedoporučuje.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Články: Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Na zahradě nebo doma za...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
Články: Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
O existenci své prostaty se...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: