Angina

Dobry den, přes týden jsem měl mírnou bolest v krku používal jsem septolete a ibalgin, stav se nezlepšoval začal jsem cítit zápach z úst a jelikož nemám krční mandle všimnul jsem si bilých jizviček po bokách a začaly být teploty, proto jsem ve čtvrtek navštívil svého praktického lékaře, který mi nasadil rovamycin a erdomed dvě tabletky co 12 hodin...dnes je neděle a já se cítím ještě hůře než v ten čtvrtek...sice teploty ustaly, ale natekly mi uzliny a nemůžu už vůbec polknout...

Odpověď odborníka:

Může se jednat o angínu vyvolanou streptokoky, ale antibiotika musí působit alespoň 48 hodin, aby se projevil jejich účinek a pacient se cítil lépe. Možná je i nákaza infekční mononukleózou, kde antibiotika nepomáhají, ale podávají se jako prevence sekundární bakteriální infekce. Samozřejmě nelze vyloučit ani infekci virovou, kde antibiotika nepomohou. Pokud by se obtíže zhoršovaly, doporučuji navštívit ORL či infekční ambulanci, kde provedou příslušná vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x