Angína

Dnes sem byla u doktorky, řekla mi že mám angínu, dělala mi výtěry. Výsledky zatím nevím. Mám čepy na mandlích, oteklou levou stranu krku, bolí mě hlava a mám 39° teplotu. Ode dneška (pondělí) beru antibiotika Penbene 1x za 8 hodin. Do toho Tantum verde pastilky a vitamíny. Za kolik dní již nebudu infekční pro okolí? A kdy se budu moct líbat s partnerem, abych ho nenakazila?

Odpověď odborníka:

Veroniko, pokud se jedná o streptokokovou angínu (potvrdí ji výsledky výtěrů), přestanete být infekční nejdříve za 3 dny po začátku užívání antibiotik. Pokud se jedná o virové onemocnění s příznakem angíny (např. EB viróza) jste infekční podle typu virové infekce, zpravidla několik dnů.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: