Angína a lék duomox 500

Dobrý den, před 4 dny jsem byl nucen se dostavit na ambulanci, jelikož jsem měl natolik oteklé mandle, že nešlo vidět ani do krku, byly naprosto zarudlé a byly na nich bílé tvrdší povlaky. Díky tomuto mě bolela celé levá strana obličeje a nemohl jsem mluvit, jíst ani pít. Na ambulanci se mi lékař podíval jen do a jelikož neměl penicilin, dal mi lék Duomox 500. Chtěl jsem se tímto zeptat, zda je tento lék vhodný na léčení této nemoci, kterou doprovázely i vysoké horečky kolem 40. Odbyl mě se slovy, že mám zůstat 3-4 dny v posteli a budu fit. Nyní jsem po návštěvě ambulance 3 dny v posteli a bolest stále přetrvává, nicméně otok se částečně zmenšil, horečky opadly a fleky se zmenšili. Bolest v krku a pod čelistí ale přetrvává. Chvílemi menší, jindy zase k nevydržení. Snažím se co nejvíc pít, dávám si studené obklady a kloktám šalvějový čaj. Mohu dělat ještě něco více?? Předem děkuji za odpověd' na mé otázky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duomox je penicilinové antibiotikum a na léčbu angíny, ve smyslu bakteriálního zánětu mandlí, je vhodný. Zlepšuje-li se stav, buďte trpělivý, do cca 14 dnů obtíže obkle vymizí. Kdyby bolesti přetrvávaly anebo kdyby se stav zhoršoval, opět vyhledejte lékaře (bolesti nemusejí souviset s angínou). Pozn.Po dobrání antibiotik byste měl jít na kontrolu, i kdybyste se cítil naprosto fit.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: