Angína a neštovice

Dobrý den od středy mam dceru na antibiotikách Ospen kvůli angíne,ale v pondělí mi švagrová volala že její syn ma neštovice a my jsme byli celí víkend s nimi v kontaktu bude to velký problém zda je dostaneme spolu s angínou??? strašně se toho děsím.Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Inkubační doba neštovic je až 3 týdny, proto může vaše dcera neštovice dostat až po odléčení angíny. Každá infekce oslabuje imunitní systém, proto pokud neštovice dostane, pravděpodobně bude mít větší výsev neštovic než ostatní zdravé děti. Výskyt komplikací je stejný u všech nemocných neštovicemi a ev. předchozí angína vaši dceru rozvojem komplikací nijak neohrožuje.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: