Angína a otok kloubu na palci nohy

Dobrý den, dříve jsem trpěla na angíny, i když si dávám pozor, tak jednou za čas angíny mám a opakují se mi. Pak je vždy na nějaký ten rok klid. Stalo se mi následující: Bolest v krku, teploty, bolesti hlavy - paní doktorka obvodní mi předepsala antibiotika, která hned zabrala. Po týdnu jsem šla na krev. Vše bylo v naprostém pořádku. Ten den, kdy mi oznámili výsledky krve, jsem v noci opět cítila krk. Začal bolet, ráno jsem měla pár čepů a v práci se bolest i únava opět zhoršovala. Protože obvodní měla krátký den, měla jsem po telefonické domluvě, navštívit ORL, kde byla zajištěná "pohotovost". Paní doktorka mi koukla do krku a sdělila, že čepy nejsou angína, takže mi udělala výtěr a poslala mě s cucavými bonbony domů. V pátek měly být výsledky - ten den jsem večer měla 38, druhý den 37 a bolest v krku nepředstavitelnou! Ale trochu mi krk do pátku povolil. Paní doktorka v pátek zhodnotila, že krk se jí nezdá o nic horší než ve středu. Výtěr byl pozitivní na spálu. Paní doktorka řekla, že výtěrům stejně nevěří a že mi udělá krev a moč. Opět mě poslala domů - nedostala jsem nic. V pátek ráno mě ale začala mírně bolet noha - polštářek na noze u palce. Celý den se to pomalu zhoršovalo až večer mě to bolelo dost. Prst jsem prohmatávala, masírovala, protože jsem si myslela, že to mám z bot. Večer jsem ale na nohu už nemohla došlápnout - otekl mi kloub palce levé nohy. Celý víkend jsem měla nohu nahoře a první dva dny mi v kloubu bodalo - ibalgin zabíral jen málo, v neděli se noha trochu zlepšila, ale stále na ni nedošlápnu - mám (ne výrazně) oteklý klouba trochu začervenalý. Volala jsem si tedy na ORL, jak dopadla krev - prý bude až odpoledne. To už mi nedalo a volala jsem obvodní - ta mi řekla, že to chce hned antibiotika - měla jsem tady jedno plato Ospenu - ten mi doporučila a ať si prý pošlu někoho pro další. Vůbec nevím, co si z toho mám vzít. Podle mě mi měli na ORL ihned po zjištění spály dát antibiotika. Mohla se mi infekce přesunout do kloubu?? Děkuji za odpověď!!

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Michaelo, mohlo by se jednat o zánět kloubu, související s angínou. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření revmatologem a podle výsledku se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: