Angína a zánět v uchu

Dobrý den, již 3. den se léčím s angínou, dostala jsem Duomox 1000 a zabírají perfektně, jenže mi zalehlo ucho a jelikož jsem už několikrát měla zánět Eustachovy trubice, který se mi občas vrací při rýmě, myslím, že bych ho teď mohla mít zase. Dostávala jsem na to většinou kapky Pamycon. Teď ale nevím, co mám dělat, jestli mi na to zaberou Duomox atb, nebo jít ještě k doktorovi s tím uchem? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotika by měla zafungovat celkově - tedy i na možný zánět Eustachovy trubice, zkusila bych do léčby přidat ně několik dní antihistaminika /Xyzal, Zyrtec.../ + do nosu aplikovat solné roztoky, které můžete i kloktat, tyto léky by měly zmírnit otok sliznic včetně sliznice Eustachovy trubice. Pokud by se projevy nezlepšovaly nebo dokonce zhoršovaly, tak bych doporučovala vyšetření u ORL lékaře. A není vyloučeno, že by se lokální léčba antibiotiky musela přidat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x