Angína, chřipka?

Dobrý den, cca před 14 dny mě začalo pobolívat v krku, minulý týden v pátek jsem navštívila svoji praktickou lékařku, která mi zjistila čepy na mandlích a nasadila mi ATB Penbene na 7 dní (stěry ani odběr krve nedělala). Jinak jsem byla bez rýmy a jiných obtíží, akorát mě trápí od začátku kašel, nejdříve suchý, cca po 3 dnech jsem začala vykašlávat hlen, tento stav trvá doteď. Mám astma, takže používám Seretide 250 a kapky na kašel Hedelix. V sobotu večer mě přestalo bolet v krku, nicméně mi zalehlo ucho a zpočátku mě i bolelo, na ORL nezjištěno nic, prý je to od krčních uzlin, které mám nateklé. Včera, 2 dny před dobráním ATB, se mi začalo dělat nevolno cítila jsem slabost, přidala se zimnice a horečka. Navíc mě opět začalo pobolívat v krku (pouze levá strana). Rýmu stále nemám, pobolívá mě hlava, bolí mě záda, klouby a chodila, napadlo mě, jestli jsem nedostala chřipku. Poslední cca 2-3 dny mám přecilivělou kůži na zadní straně levého stehna, levém lokti a levé straně krku, přirovnala bych to k pocitu při spálení sluncem, vyrážku nemám. Navíc cítím bolest v okolí kostrče a nepříjemný tlak na svěrač řitního otvoru. Při stolici nekrvácím, výkaly jsou v pořádku, navíc jsem byla v prosinci na prohlídce u proktologa a hemoroidy zamítl - jednalo se o preventivní prohlídku po chirurgickém rozříznutí podebraného hemoroidu, který se mi udělal při skoro 40-ti hodinové cestě autobusem z dovolené. Chtěla jsem se zeptat, zda se dle příznaků může jednat o chřipku nebo mám navštívit nějakého specialistu? Užívám Paralen 500, potím se v posteli a piju neslazený čaj s citronem, teplota již ustoupila. Děkuji za odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nechci odmítat odpověď,ale moc bych Vás poprosila,abyste zachovala plnou důvěru své praktické lékařce.Začala Vás léčit,navíc zná Váš celkový zdravotní stav,Vaši zdravotní minulost,přidružená onemocnění.Žádný jiný lékař nemůže být pro Vás lepším rádcem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Xorimax Chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou se...
  • Nitrodelozni telisko Chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat...
  • Bolesti zad Pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Poslední 2 roky mě...
  • Závratě Prosím o radu před týdnem jsem byla odvezena do nemocnice měla jsem...
  • Zánět ledvin Dobre odpoledne, chtela jsem se zeptat zda se z moci da poznat...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x