Angína či nachlazení?

Chtěla bych se ujistit, zda se jedná o angínu nebo zkrátka prostě nachlazení, se kt.nemusím chodit k dr.pro antibiotika. V pátek jsem pociťovala bolest mandlí, bílý povlak pozoruji jen na jazyku a jakoby po stranách mandlí, ne přímo na nich. Hned jsem užila čaj na bolest v krku a orofar sprej. Ulevilo se mi, hned další den už mandle nebolí, ale vypadají oteklé, mám větší nutkání polykat, přidala se rýma, ale nic mě nebolí. Tak si říkám, být to angína, nepřejde snad jen tak bez antibiotik. Přikládám foto, omlouvám se za kvalitu.

Odpověď odborníka:

Projevy virové i bakteriální infekce hltanu a krčních mandlí mohou být do jisté míry shodné. Vámi uváděné a fotografií dokumentované příznaky svědčí spíše pro virové onemocnění hltanu a mandlí. V tomto případě by se příznaky měly zmírňovat během nasledujících 5-7 dnů na vámi nasazené léčbě. V případě , že se stav nezlepší, nastane horečka, nebo se změní nález v hrdle (bělavé rozsáhlé povlaky mandlí), zduří krční uzliny nebo se objeví po těle vyrážka, rozhodně navštivte svého praktického lékaře.
S pozdravem
Karel Bláha - praktický lékař

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: