Angína pectoris

Dobrý den. Chci se zeptat, jak s přesností prokázat Angínu Pectoris? Před necelými čtyřmi roky se mi velmi zle(pocení, dušnost, bušení srdce). Po 3 denní hospitalizaci na interním odd. , mi bylo sděleno, že nejspíš jednalo o Vasospastickou ang. Pect. Ale, že byl stav přechodný a jsem jinak zdráv. Dělali mi Koronarografii, Echo a krevní odběry. Příčina se nezjistila. Jenže do teď se necítím dobře. Proto mě zajímá, jestli Anginu Pectoris, opravdu nemám? Jaké vyš. jí prokáže? Mám i od té doby zvýšený tlak 135-140/80-90. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, angina pectoris může být i vasospastická, to znamená, že cévy jsou při koronarografii v pořádku. Poté dejde ke spasmu a vy můžete mít obtíže. Vždy záleží na charakteru potíží, četnosti atd. Nevím, jaké užíváte léky, jaké máte potíže atd. Bude dobré se poradit s ošetřujícím kardilogem, který Vás zná. Držím palce, ať Vám je lépe.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x