Angína, syn 3 roky

  • Dotaz od: Jana Klapková
  • Publikováno: 10.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobrý den, tříletý syn začal navštěvovat mateřskou školu. Onemocněl angínou, byl mu předepsán Ospen, po 14 dnech se mu angína vrátila a lékař na pohotovosti mu předepsal znovu Ospen, nyní po dalších 14 dnech máme další antibiotika Klacid(kvůli neustávajícímu kašli). Chtěla jsem se zeptat, jak mu posílit po dobrání antibiotik imunitu jak hodně tato "antibiotiková kůra" mohla uškodit jeho organismu. Co byl měl jíst a čemu se vyhnout, zda by mu prospěly návštěvy solné jeskyně a pobyt na horách.Ze školky jsem ho již minimálně na 2 měsíce odhlásila. Děkuji předem za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejvíce jste mu už pomohla sama, tím, že jste ho odhlásila ze školky. Imunitu můžete zvýšit i pobytem na horách, se solnou jezkyní zkušenosti nemám. Po antibiotikách se doporučuje dodat tělu tu správnou flóru přípravky s Lactobacillem ( např. Nutrolim B - v lékárně bez předpisu). Hodně ovoce a zeleniny a odpočinku.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: