Angína, uzliny

Dobrý den, trpím na časté angíny.. Celý loňský rok jsem byla, hlídána na infekčním oddělení, a pendeponizována. Letos na jaře mě propustili z poddohledu se stále vyšší hodnotou ASLO a chronicky zvětšenými mandlemi. Asi měsíc po poslední kontrole na infekčním mi naběhla uzlina pod krkem, a pod paží, která ale cestuje dál a níž do levehé prsa.. Nyní mě opět začíná pobolívat v krku.. Chtěla bych se zeptat, zda to v prsu by mohla být uzlina. A co bych měla podniknout, když skočím ke svému obvodnímu lékaři jen mi napíše nějaká ATB..

Odpověď odborníka:

Dobrý den , pokud jste si nahmatala rezistenci v prsu, tak bych tento nález nespojovala s recidivucjícím angínami. Doporučovala bych vyšetření u Vašeho gynekologa, který by měl rezistenci vyšetřit ev. doplnit např. sonografické nebo rentgenové vyšetření. Co se týká pobolívání v krku, recidivujících angín, doplnila bych alergologické, imunologické vyšetření a dle výsledků nasadila imunomodualční léčbu. Antibiotiky bych léčila při pozitivitě parametrů zánětu /CRP/ nebo při pozitivní kultivaci z výtěrů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: