Angína v těhotenství, alergie na pnc

Dobrý den, chtěla bych se poptat, zda můžu nějaké antibiotika v těhotenství, jsem alergická na PNC. Nemůžu tím miminku ublížit? Snažím se stříkat si Bioparox, kloktat, piju čaj s citronem a ještě si udělám zábal na krk. Jsem 29+4tt. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete i jiná antibiotika. Váš lékař Vám vhodné antibiotikum předepíše, je-li to potřeba. Z dotazu jsem vyrozuměla, že zatím léčíte sama doma a že jste nejspíš u lékaře nebyla. Bolesti v krku a teplota nemusí být nutně streptokoková tonsilitida (klasická "angína"), může se jednat o zánět nosohltanu, a ten je častěji virový než bakteriální. Lékař Vás prohlédne, podle potřeby doplní pomocná vyšetření (např.CRP snadno pomůže odlišit bakteriální a virovou infekci) a pak podá odpovídající léčbu. V každém případě návštěvu lékaře doporučuji, zejména jestli máte teploty nad 38°C (u klasické angíny běžné).

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: