Angína, zánět nosohltanu

Dobrý den, mám 8letého syna, který měl v dubnu angínu, Ospen, nyní od víkendu si stěžoval, že ho bolí nohy, hroznou rýmu, dostali jsme Pamycon kapky, ale od pondělí teploty, dnes opět u lékaře a že máme zánět nosohltanu a opět Ospen. Jak je možné, že po tak krátké době opět ATB, jak se vyvarovat? Pije ječmen, užívá laktobacilky a stejně.. je možné, že má souvislost imunita s exostozou kostí? má pravého ramene, je nutná mag. rezonance? Moc děkuji MZ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunita a exostoza kosti by neměla mít souvislost. Je možné, že po prvním infektu byl chlapec oslabený a snadněji chytil infekt další. Zkuste mu posilovat imunitu zdravou vyváženou stravou bohatou na vitamíny z ovoce a zeleniny, pravidelným pohybem a otužováním. K nutnosti magnetické rezonance se nedokáži vyjádřit, pokud neznám chlapcům RTG nález. Jistě je sledován u ortopeda a indikaci k vyšetření by měl posoudit on. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: