Angíny u dětí

Dobrý den, Ráda bych se zeptala na mou 6-iletou dceru. Před 2měsíci měla streptokokovou angínu, puchýře v krku, jinak bez horečky, bez únavy. Po dobrání atb jsme byli celá rodina na výtěru, všichni čistí. Nyní opět bolest v krku, zarudlý krk s takovými puchýřky, opět pouze bolest v krku, bez horečky, únavy, bolesti hlavy. Dcera bere na posílení imunity Bronchovaksin. Můj dotaz je, zda je nutné nasazovat atb, nelze nějaká přírodní léčba, kloktat,...Nevím, zda toto je klasická angína, když nemá další příznaky. Další ant bych jí dávala nerada. Jak se proto těmto infencím chránit? Existuje něco účinného? Děkuji za radu. K. Folprechtová

Odpověď odborníka:

Dobrý den.O vhodné léčbě rozhodne lékař na základě klinického vyšetření,případně pomocných laboratorních metod.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: