Angýna??

Dobrý den, byla jsem nachlazená(kašl, teplota, bolest na prsou). Nachlazení neustupovalo proto doktorka nasadila antibiotika Cotrimoxazol. Ale třetí den se mi udělali na uzlinách na krku bulky, a začalo mě bolet na levé i pravé straně ze zadu na krku (jakoby pod kostí). Když ohnu hlavu bolest se stupňuje a krk s zhuhlý. Večer nemohu spát. Proto jsem dnes dostala nové prášky Klacid 500. Teplotu mám jen cca 37 - 37,5. Již jsem před pěti lety prodělala mononukleozu a před třemi boreliozu. Vše léčeno na infekčním oddělení. Prosím o radu, jest-li je postup léčby podle Vás správný. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Uzlinová reakce na krku je typická pro infekce v krční oblasti. Pokud teploty po druhých antibioticích poklesly a bolesti jsou menší, domnívám se, že jste léčena správně. Ale pokud by obtíže přetrvávaly, bylo by vhodné zkontrolovat protilátky proti mononukleose a ev. provést výtěry a další vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: