Anikoncepce a otehotneni

dobry den, od 15 let jsem brala pramino a v 19 jsem presla na Sunya, kterou beru dodnes. Po celou dobu uzivani sunya jsem nemela sex (2 roky). Pred par dny jsem po techto dvou letech sex mela. Chtela jsem se zeptat, jaka je pravdepodobnost otehotneni? Antikoncepci beru kazdy den v rozmezi 19-22 hodina. Obcas projedu sedmidenni pauzu. Dekuji za odpoved. Jsou to 3 dny od sexu, mam zvlastni pocit, boli me v levem podbrisku a take me trapi bolest hlavy. Do toho vseho jsem nachlazena. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce neotěhotníte. Užívání tablet v rozmezí 19-22 hod. lze považovat ještě za pravidelné. Nevím však, co máte na mysli "projetím" pauzy. Pokud si pauzu občas prodloužíte, na účinek antikoncepce nespoléhejte. Pokud pauzu občas neuděláte, nijak to účinek antikoncepce nesnižuje. Bolest hlavy pravděpodobně souvisí s nachlazením.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x