Anizokorie

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda při zjištění anizokorie 1mm, je nutná MRI případně CT mozku. Zjištěno bylo anestizioložkou před a po podání narkozy. Následné vyšetření neurologem i očním lékařem bylo v normě.Anizokorie dále přetrvává, je i možné že už trvá i více let. Jde o mého muže , věk 47. Jiné zdravotní problémy , ani bolesti hlavy nemá. Moc děkuji za odpověď. I.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud manžel nemá jiné problémy, je pravděpodobné, že má anizokorii již delší dobu (možná již od narození), v tomto případě není další vyšetření nutné (a navíc 1 mm je velmi diskrétní změna). Pokud by se ale objevily jiné neurologické problémy, bylo by nutné zjistit příčinu.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: