Anopyrin 100 mg, doxium 500 - alkohol

Dobrý den, jsem po plastické operaci kolene a dostal jsem léky Anopyrin (0-1-0) a Doxium (2-0-0). Chtěl bych se zeptat, jak je to s kombinováním těchto léku za těch to podmínek užívání s alkoholem popřípadě s kouřením marihuany? Zajímalo by mě jestli by bylo možné konzumovat alkohol pouze na silvestra, takže žádné pravidelné užívání. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Anopyrin v kombinaci s alkoholem může vést k poškození žaludeční sliznice. Proto doporučuji dodržovat míru a nepít nalačno. Doxium nevadí. Užívání jakýchkoli drog (marihuany) nelze doporučit vůbec, ani v kombinaci s těmito léky, ani samostatně, nicméně vzájemné ovlivnění účinku není pravděpodobné.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: