Anopyrin

Dobrý den.Před dvěma roky jsem měla krvácení do mozku díky prasklé žilce.Vše dopadlo dobře, bez následků, žilka se sama uzavřela. Beru ale stále pro jistotu lékařem předepsaný anopyrin. Nemůže mít dlouhodobé užívání jiné vedlejší účinky? Může souviset moje náchylnost ke způsobení modřiny z jakéhokoli i slabšího "úderu"? Vždycky jsem tzv. na modřiny trpěla, ale teď se mi zdá, že se vytvoří snadněji. Děkuji za reakci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zao, znepokojuje mě, že pokud bylo krvácení do mozku díky prasklé žilce, Anopyrin byste mít neměla. Ten je na místě, pokud byla mozková příhoda způsobena krevní sraženinou. Zeptejte se proto ještě jednou svého lékaře na důvod předepsání Anopyrinu. Ano, je možné, že máte větší náchylnost k modřinám. Po Anopyrinu právě snadněji dochází ke krvácení.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: