Anopyrin k předejití vysokého tk v těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat na Váš názor o užívání Anopyrinu 100mg v těhotenství. Při mém prvním těhotenství jsem od cca 6.měsíce měla vysoký tlak, léky mi byli nasazeny až v porodnici a následně vyvolaný porod (pouze o 3 dny před termínem, rok 2013). Mé nynější těhotenství je zatím bez problémů, avšak kvůli stěhování jsem musela změnit lékaře a ten mi kvůli předchozímu problému napsal tyto léky. Přijde mi, že je to zbytečné, rvát do sebe tohle sv*nstvo. K čemu podstatnému se tento lék užívá vím. Myslíte, že je na místě lék brát? Denně si tlak měřím a vždy je kolem 122/80. Nyní jsem v 17tt. Děkuji za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Nechápu proč píšete o rvaní svinstva, Anopyrin je lék volby určen pro snížení rizika preeklampsie a do 150 mg denně je bezpečný.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: