Anorexie

Dobrý den, chci se zeptat. Mám podvýživu. asi158cm a 30 kg. Chci přibrat. Už jím normálně. Našla jsem si tzv. přibírající jídeláky a jím podle nich. Není problém, jídlo, čoko,.... ani psychika. Jen se chci zeptat, kdybych šla k obvodní lékařce co se stane. Nechala by me doma na neschopence? Do nemocnice určitě nechci a nechci anni chodit na nějaké kontroly jak se mi to vede, kažedých 14 ddní. Ale zajímalo by mě to, jestli bych přeci jen nezasla. Ale jak říkám už jím. I když nevím, když mám takovou podváhu, zda mám kromě normálních jídel zařadit čoko, chipsy, oříšky, koláče,.. a popř. v jakém množství předem děkuji za brzkou odpověd

Odpověď odborníka:

Určitě byste měla být pod dozorem lékaře - nejlépe internisty a psychiatra, i když máte nyní pocit, že je vše vpořádku. Na anorexii se dá i umřít.Lékař vám přesně sestaví jídelníček tak, aby žádná důležitá složka nechyběla, určitě byste měla mít provedeno i laboratorní vyšetření krve, aby se odhalily ev. jiné skryté problémy. Pozn. čokoládu samozřejmě můžete, ale jinak byste měla sladkosti, chipsy a podobné potraviny spíše omezit, nemají žádnou výživnou hodnotu, jsou to tzv. prázdné kalorie a vašemu tělu příliš neprospějí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: