Anorexie

Dobrý den, pravděpodobně trpím anorexií (měřím 166 cm a vážím 45 kg). Chtěla bych trochu ztloustnout, ale bojím se, že pokud začnu více jíst, začnu nabírat hmotnost, ale pak nárůst váhy nebude možné zastavit a objeví se jojo efekt. Budu ráda, když mi napíšete svůj názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terezo. Vaše váha je opravdu nízká. Aby jste se trošku zbavila strachu z nadměrného přírůstku hmotnosti, kterého se bát nemusíte, doporučila bych Vám navštívit nutričního terapeuta nebo odborné pracoviště specializující se na poruchy příjmu potravy, kde by se Vám individuálně věnovali a podporovali Vás v přiměřeném navyšovaní příjmu potravy a tím i v pozvolnému nabírání tělesné hmoty. Při pozvolném navyšování příjmu energie a živin se jojo efektu bát nemusíte.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: