Ant. softine - problémy

Dobry deň, chcela by som sa spytať, začala som brať túto antikoncepciu Softine pred dvoma týždňami aj niečo, keď som dostala menštruáciu. V sobotu to budu tri týždňe a budem mať týždeň pauzu a potom zasa začnem brať antikoncepciu. S priateľom som už mala pohlavný styk,no stále chránený, v tomto som radšej opatrná(po menštruácii sme ho mali len raz,pre istotu). No takže priamo na problém. Ako mi skončila menštruácia, tak sa mi naďalej špinila intímka takou tou už tmavou, stuhnutou krvou , sem tam taká čerstvá červená,akoby so slizovým výtokom. Nie je to také, že je to každú sekundu, ale stále počas cca 2 hodín sa mi to zašpiní,niekedy viac, niekedy menej. Najprv som to brala ako samozrejmosť, že sú to prvé dni brania hormonálnej antikoncepcie, tak predsa, kedže je to hormonálne,tak aj moje telo nejako reaguje. No trošku ma to začína znepokojovať. Nie som po blízku domova, domov idem v priebehu 1-2týždňov, kde mám svojho gynekológa(bola som uňho zatiaľ raz,bez prehliadky klasickej, len na predpis, prehliadka mala prísť po prvých 3mesiacoch brania HA). Trošku ma pobolieva podbruško,ale tak to neviem či si to už nenahováram, že mi to zle pôsobí,či mi to nerobí psychika alebo niečo. Neviete či to je bežné,resp . menej bežné ,ale stále možné, že to je v poriadku? Alebo mam vyhľadať nejakého gynekológa? Ďakujem pekne Pekný deň/večer

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění mezi menstruacemi se vyskytuje velice často prvé měsíce pravidelného užívání hormonální antikoncepce. Neznačí to žádný problém ani snížení účinku antikoncepce. Vyčkejte alespoň 3 cykly, problém se špiněním by měl během této doby odeznít.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: