Antdepresiva

Žiju v zahraničí a poslední dobou mám problémy s uzkostmi. Byla jsem zde u psychiatra, který mi řekl že mám uzkostnou poruchu asi s depresivnimi příznaky, či tak nějak. Naordinoval mi cipralex, ten, co je i u nás v česku, 5 mg prvních 6 dní a pak 10 mg. Dnes jsem si vzala první tabletku, a uz 3 hodiny od požití, jsem dostala průjem. A celkově se cítím divné, je to normální? Je mi 21 let. Také chci podotknout že k tomu ráno beru volně prodejné magnezium a vecer beru prášek antikoncepce. Muze se to vše spolu? Moc děkuji za odpověď, Michaela

Odpověď odborníka:

Ano, to Vám mělo být vysvětleno: cca 14 dní můžete pociťovat nežádoucí účinky v podobě průjmů, pachuti v ústech či zvýšené úzkosti. Nicméně nebojte se : obtíže odezní a začne nastupovat plný účinek antidepresiv. Vyplatí se čekat a vydržet nežádoucí účinky, bude Vám potom mnohem lépe.
Držím palce a hodně sil přeji.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: