Anti chlamydia elisa

Dobrý den, mám anti-chlamydia IgG Elisa pozitivní,prý jsem nemoc již prodělala.Jaká je další možnost léčby? IgA a IgM jsou negativní.Antistreptolyzin O 93,75 IU/ml nízká hladina nevím čeho se to týká.Po prodělaném zánětu průdušek a lečbou antib.jsem stále unavená a pálí mne na plicích.Syn se od října léčí s chlamydiemi pneumoniemi,prodělal v řijnu antib. léčbu,ale má stále pozitivní hodnoty UgA a IgM.Na které pracoviště se má se svými problémy obrátit?Děkuji za odpověd.Svobodka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protilátky IgG proti chlamydiím jsou paměťové a svědčí pro prodělanou infekci, Protilátky IgM IgA mohou být pozitivní u aktivní infekce, vhodné je odebrat párové sérum a zjistit zda-li hladina narůstá či klesá. Vhodnější je přímá diagnostika chlamydií to znamená vyšetřit sputum /hlen/, vyšetření na plicním či infekčním oddělelní. ASLO je pozitivní u strpeptokokových infekcích, norma bývá do 200, Vaše hodnota je zcela v normě.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x