Anti tpo

Dobrý den, na gynekologii mi nyní zjistili hodnotu anti TPO vyšší než 1300. Ráda bych se zeptala, zda-li to může ohrozit plod, protože jsem v 13 týdnu těhotenství a jestli to může způsobovat i zvýšenou únavu. Na Endokrinologii jsem léčena. Letrox 50.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte normální hormonální hladiny štítné žlázy, samotné antiTPO by v tomto stadiu neměly mít na plod nežádoucí účinky. Zvýšenou únavu většinou způsobuje samotné těhotenství. Jinak má na to vliv opět spíše hladina hormonů štítníce, nežli antiTPO. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: