Antib. liecba chlamydia trachomatis a sport. aktivita

Dobry den, chcem sa prosim opytat pan Dr., mam 22 a boli mi zistene chlamydie trachomatis, ktore boli bez priznakove. Dostal som antib. Ciprinol 500 a Wobenzym a kazdy piaty den Sumamed. Co sa tyka sportovej aktivity, je nutne ju na 3 tyzdne liecby uplne vyradit? Ak ano tak preco? Mozu poskodit antibiot. pocas liecby srdce alebo nezaberu? Fyzicky sa citim na 100%. Sportom myslim posilnovanie, ziadny beh ani nic vytrvalostne... Zivim sa tym tak absencia by bola pre mna velmi stratova, ale zdravie je pre mna prvorade, preto ma zaujima nazor odbornika :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po dobu užívání ATB se nedoporučuje fyzická námaha z důvodu horší účinnosti ATB a také vyšší pravděpodobnosti vzniku nežádoucích účinků ATB - hlvaně poškození jater

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Spála
Články: Spála
Spála je infekční...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: