Antibiotická léčba - vliv na plodnost

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, jaký vliv má dlouhodobé užívání antibiotik na sperma a plodnost - jedná se hlavně o tetracyklinová antibiotika. Partner se léčí rok a půl s neuroboreliozou a lékař mu sdělil, že léčba může trvat i dlouhé roky. Kvůli svému věku bych si už přála potomka, ale máme strach z poškození plodu. Je možné se o miminko pokusit nebo je lepší v tomto případě děti vůbec nemít? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, event. vliv na plod konzultujte se svým gynekologem. JInak nevím dávku ATB, takže bude vhodné, aby se poradil partner přímo s ošetřujícím lékařem. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: