Antibiotika

Dobrý den. Dnes jsem dostal Biseptol 480. Můj dotaz zní: Paní doktorka mi dala dávkování 1 tabletu, co dvanáct hodin. Podle rad lékárnice jsem se rozhodl praktikovat 2 tablety ráno a 1 večer. Radila mi, abych se poradil s lékařem, že vzhledem k mé váze a věku lze brát dvě tablety co dvanáct hodin. Když jsem stím přišel k lékaři, odpověděl mi: Prostě jsem ti dala jednu a ani se problémem nezaobývala. V pátek (27.2.2015) máme oslavy a při tomto dávkování mi poslední antibitikum vyjde na čtvrtek večer. Chci se zeptat, zda následnují den(o 24hodin později), lze po Biseptolu konzumovat alkohol. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete o jakou diagnosu se jedná. Pokud je to z nějaké ORL indikace je Biseptol lék zcela nevhodný, není to antibiotikum a i dávkování l tbl denně je špatné. Více vám nepomohu, Vyžadujte jiná ATB.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Odpověď | Od: Filip | 28.9.2015 14:29
Ale tazatel se ptá, jestli může po dobrání pít
alkohol, ne jestli je zvolené ATB vhodné.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: