Antibiotika

Dobrý den, před pár dny jsem si u moře píchla 9 jehlic od ježovky do chodidla. Jedna z ran mi zhnisala a jehlice zůstala, neboť byla hluboko, dostala jsem doporučeno nohu máčet a přebalovat s betadinovou mastí. Také jsem dostala antibiotika Dalacin. Chci se zeptat, jestli po odchodu bolesti z chodidla bych mohla sportovat. Vím, že atb zeslabí imunitu, ale vzhledem k tomu, že se neléčím s žádnou nemocí, nepřišlo mi to jako takový problém. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nelze konkrétně poradit bez možnosti vlastního vyšetření: obecně - pokud nebudete nohu přetěžovat a nebudete-li se celkově přepínat, zároveň nebudete-li mít celkové příznaky infekce (hlavně teplota), můžete po doléčení zánětu sportovat. Doporučuji ale ještě kontrolu na chirurgii nebo tam, kde jste byla na vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Články: Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Nikotin je ve své čisté...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: