Antibiotika

Dobrý den, před měsícem jsem šla k lékaři s tím, že mě již pár dnů neustále pobolívá hlava a není mi úplně nejlépe. Měla jsem rýmu, která byla po ránu zcela žlutá. Trpím na záněty dutin, ale tentokrát byla ta bolest hlavy jiná. Lékařka mi napsala lék na uvolnění dutin. Po týdnu mi bylo stále stejně, možná i hůř..dostala jsem Duomox. Brala jsem ho týden a nezabral a naopak už lékařka slyšela, že už to mám i na průduškách. Ted beru třetí den Klacid 500 a zatím také nic. Jsem z toho už dost nervozní, je mi divné, že antibiotika nezabírají.

Odpověď odborníka:

Je otázkou, zda proděláváte virové či bakteriální onemocnění. Pokud se jedná o obtíže způsobené viry, antibiotika nepomohou a je třeba léčit jen symptomaticky. Doporučuji návštěvu ORL, aby byl vyloučen zánět dutin.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Články: Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Většina lidí provozujících...
Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Články: Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Nespecifické střevní záněty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
Články: Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
S průjmem se téměř každý...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: