Antibiotika

Dobrý den, již 14 dní mám dráždivý kašel, ke kterému se přidala rýma, bolest na prsou a bolest hlavy. Pred 3 dny jsem od lékaře dostala antibiotika Amikoslav, jelikož jsem podle něj měla zvětšené uzliny. Dnes ale přišly výsledky sedimentace, která byla údajně čistá. Doktor mi řekl ať antibiotika doberu, ale přijde mi to zbytečné pokud se v krvi nic nenašlo? Jsem zároveň astmatik a to by na tento kašel take mohlo mit vliv. Navíc jsem ani po 3 dnech nepocítila zlepšení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sedimentace je jen pomocné vyšetření, léčba se určuje na základě celkového stavu + výsledky vyšetření. Stav by se měl po podání ATB začít lepšit po cca 72 hodinách, pokud k tomu nedošlo, informujte o tom svého lékaře s dotazem, co dál.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: