Antibiotika

Dobrý den. Náš téměř tříletý chlapec (101 cm, 15 kg) trpí už téměř dva měsíce nachlazením, které začíná horečkou (až 38,7°C), provázené rýmou a dávivým kašlem. Loni v listopadu prodělal zápal plic a zánět průdušek, od té doby problémy neměl. Dětská lékařka, u níž je od narození zaregistrován, mu předepsala antibiotika. Cca za tři týdny po té, kdy dávivý kašel neustával, byl s pomocí RTG zjištěn zápal plic. Na to dostal další antibiotika. Po jejich spotřebování byl několik dnů klid, avšak za necelý týden se horečky, rýma a dávivý kašel vrátily. Léčba probíhala v domácím prostředí, syn byl doma a v klidu. Bohužel se projevy nachlazení stále opakují, máme za sebou už další RTG a nyní byla lékařkou na ORL předepsána další antibiotika, v uplynulých dvou měsících již pátá. Naše otázka zní - v čem jako rodiče děláme chybu a jak moc mohou léčiva synovi ublížit. Naše dětská lékařka nepřímo dává najevo, že na léčbu málo dohlížíme, že je syn málo v klidu a my jsme dospěli k názoru, že s námi nechce příliš komunikovat. Při takovém množství antibiotik za krátký čas máme přirozeně velký strach o zdraví a imunitu. Můžete nám poradit, jak dál ? Děkujeme. J & L Tomančákovi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věk tří let je z hlediska vývoje imunity zlomový. U vašeho syna se tedy může jednat např. o odchylku v imunitě. Proto doporučuji imunologické vyšetření. Do tohoto vyšetření může i praktický lékař předepsat imunostimulans typu Broncho-Vaxom.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: