Antibiotika

Dobrý den chtěla bych se zeptat, když beru antibiotika Penicilin 750 a zároveň užívám antikoncepci Dienille, jak moc je ovlivněna její účinnost? A když beru antibiotika od včerejšího dne a během jejich užívání prodělám sedmidenní pauzu, která skončí čtyři dny potom, co je doberu, jestli i se začátkem nového platíčka musím při sexu používat i jinou ochranu, nebo jestli bude antikoncepce účinná?

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce,ale v dalším cyklu po jejich dobrání by jste již neměla mít obavy příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: