| Nápověda

Antibiotika

dobry den chtela bych se zeptat jsem ve ctvrtem tydnu tehotenstvi dosud jsem o tom nevedela zrejmne jsem uz byla tehotna kdyz jsem brala pripravek nolicin na lecbu zanetu mocovych cest a tak se chci zeptat jestli to ma nejaky vliv na plod a jaky a jestli by melo jestli bych uz nepotratila.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nolicin patří do skupiny léčiv, která se v těhotenství nedoporučují podávat, i když se spíše předpokládá, že nemají teratogenní vliv. Obecně platí pravidlo, že ve zcela počátečních stádiích těhotenství je možnost vzniku těžkých poškození plodu malá. V této době platí pravidlo "vše nebo nic". To znamená, působí - li teratogen na vyvíjející se embryo, dojde buď k těžkému poškození, které má za následek potrat, a nebo nenastane žádné poškození embrya, které se nadále vyvíjí zcela normálně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

Poradna lékaře

Zeptejte se lékaře na Váš zdravotní problém. Již 613 zodpovězených dotazů tento týden.

Zeptejte se zdarma lékaře
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Naposledy čtené: