Antibiotika

Dobrý den! ORL lékařem mi pro laryngitidu byl předepsán Augmentin1g. Upozornila jsem lékaře, že kojím, ujistil mne, že tyto léky mohu brát. Na příbalovém letáku je ale uvedeno, že pouze ze závažných důvodů je lze užívat při laktaci. Nebyl proveden výtěr, takže není jasné, zda je laryngitida bakteriální či virová, onemocnění počínalo jako viroza s horečkou, bolestí kloubů, svalů. Nyní je ale hnisavá rýma i hnisavý sekret při vykašlávání, teploty zvýšené. Mám antibiotika brát? Nevadí při kojení- kojím asi 7xdenně.... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotikum berte, obzvlášt je-li sekret hnisavý, zde není pochyb, že jde jistě o bakteriální infekci. Augmentin patří do skupiny penicilinových ATB a ty jsou považovány při kojení za bezpečné! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: