Antibiotika

Dcera 2,5 roku o víkendu vysoké horečky a lékař nám dal Ospen 750 Krka na hnisavou angínu. Bere tento lék od pondělí a už v pondělí se ztratily horečky a ani zvýšenou teplotu už od pondělí nemáme. Chtěla jsem se zeptat, jestli s ní mohu na víkend k prarodičům a jestli se může koupat v bazénu. Bazének by byl pod slunečníkem. Od pátku minulého týdne jsme doma a ven vůbec nechodila. Na kontrolu jdeme v pondělí a na víkend by jsme jeli v sobotu a vraceli v neděli. Děkuji velice za vaší radu.

Odpověď odborníka:

Při léčbě antibiotiky není vhodné se vystavovat slunci (a to i odraženým paprskům, které budou působit i pod slunečníkem) a vzhledem k angíně také měnit rychle teplotu těla při koupání v bazénu. Rekonvalescence by měla trvat cca týden.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: