Antibiotika

Dobrý den, užívám Deoxymykoin na zánět dutin a na doléčený zánět průdušek, předtím jsem užívala Amoksiklav. Chtěla jsem se zeptat, zda to neni moc velký driák, protože všude čtu, že tato antibiotika jsou převážně na borreliozu. Děkuji, Šárka

Odpověď odborníka:

Deoxymykoin je vhodný i ve Vašem případě. Jde o dobře účinné antibiotikum, výhodné je jeho podávání jen jedenkrát denně. Je pravda, že se užívá i k léčení borreliózy, ale užívá se i k léčení infekcí horních a dolních cest dýchacích. Doporučuji neužívat jej nalačno, protože se pak často dostavuje nevolnost.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x