Antibiotika

Chtěla jsem se Vás zeptat na Antibiotika u malých dětí. Mám 7.měs. dceru a dostala Antibiotika KLACID a zajímalo by mě,zda nemohou nějak výrazně ublížit ve vývoji,tak malého miminka. Slyšela jsem už hodně názoru ,že se mnohdy miminka i zastavily v růstu atd. \Je to možné? Děkuji moc a přeji krásné svátky.

Odpověď odborníka:

Aneto, každé antibiotikum má svoji indikaci. Klacid je možné malým dětem podávat, ale vhodnější jsou pro běžné infekce (dýchací cesty, močový trakt) penicilinová antibiotika, pokud není prokázána alergie. Nevím, z jaké indikace byl Klacid vaší dceři podán.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: