Antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, minulý týden jsem byla v nemocnici kde mi 2x denně pichali penicilin a nyní doma užívám Penbene 1 000 000. Chci se zeptat zda injekce nebo antibiotika které teď dobírám můžou snížit účinnost antikoncepce a pokud ano, po jako dobu bych se měla navíc chránit jinou metodou. Děkuji

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu použijte po dobu užívání ještě kondom i když je to až přílišná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: