Antibiotika a alkohol

Dobrý den Práve jsem zacal brat OSPEN 1000 na anginu ale v sobotu me ceka oslava na ktere nesmim chybet a urcite se chci napit.Muzu?nebo to bude mit nejake vazne nasledky?nebo mam den pred tim vysadit a pak zase zacit brat?diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den Marku, musím Vás zklamat, máte-li anginu, je nezbytně nutné, abyste antibiotika užíval přesně podle plánu a tak, jak Vám je předepsal Váš lékař. Pokud byste je předčasně vysadil, riskujete, že se bakterie z Vašich krčních mandlí rozšíří do krve a nevratně poškodí celý organismus, především srdce. Pokud je budete kombinovat s alkoholem, nebudou správně fungovat, opět se tedy poškodí celý organismus a nyní převážně vaše játra. Doporučuji Vám odložit večírek, až se zcela uzdravíte a budete mít antibiotika dobrána. S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: