Antibiotika a alkohol

Dobrý den, dnes jsemdostala antibiotika ospen 1500 na anginu . Na 10 dni . Pristi patek (11.12.) mam maturitni ples, je mozne jiz den po dobrani pit alkohol? Nebo je mozne antibiotika prestat brat drive? Na maturak se tesim a je to jednou za zivota, nerada bych mela zkazeny cely vecer

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, čili je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika. Nepřerušujte dříve užívání těchto léků, je vhodné je dobrat podle doporučení Vašeho lékaře celých 10 dní. S přáním brzkého uzdravení a pěkného maturitního večírku, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: