Antibiotika a alkohol

Dobrý den, paní doktorko, užívám již 9. den doxybene 100mg na boreliozu. Cítím se ale zcela zdráv a občas se jdu s přáteli trochu napít. Piji ale výhradně jen pivo, žádný tvrdý alkohol. Hrozí tu velké riziko, že by užíváním alkoholu byly výrazně oslabeny účinky antibiotik a tudíž zmařená léčba boreliozy? Tento čtvrtek antibiotika po 14 dnech užívání doberu a nejspíš budu muset jít na další testy, že ano? Aby se zjistilo, zda - li jsem se borelií zbavil. Vyjde z testů najevo,že jsem v době užívání pil alkohol a kouřil? Je mi to trapné, ale děkuji Vám moc za odpověď. S pozdravem, student Petr.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud bude Váš lékař chtít kontrolovat odpověď na ATB, rozhodně není nutné vyšetření provádět ihned po využívání léků. Laboratorní nálezy nejsou specifické z hlediska původce případného zvýšení, takže se nebude konat žádné "odhalení" Vašeho chování. Přesto myslím, že by bylo dobé zapřemýšlet nad vztahem k léčbě, k sobě samotnému. Lékaři nejsou soudci, úspěch léčby je především Vaším zájmem..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+27 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Antibiotika | Od: Tomas Burian | 14.2.2016 19:05
Dobry den,
lekar mi na dele trvajici bolest v krku predepsal lek XORIMAX 500 s tim ze nemusim využívat cele baleni a brani leku mam po 7 dnech uzivani ukoncit (mam dve baleni po 10 tabletach a beru jednu tabletu po 12ti hodinach -mam tedy lek na 10 dni). Chci se zeptat zda ukonceni po sedmi dnech nesnizi ucinost leku a zanet se mi pak nevrati.
Dále by me zajímalo jestli mohu 24 hodin po ukonceni pit v male mire alkohol (pouze pivo).
Dekuji za odpověď.

reagovat
re:Antibiotika | Od: uLékaře.cz | 15.2.2016 09:46
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: