Antibiotika a alkohol

Dobrý den, měl bych malý dotaz. Dnes jsem byl na nosním kvůli rýmě, no a odešel jsem s Antibiotiky Amoksiklav 1g. Budu je brát jeden týden. Problém je v tom, že 5 dní po dobrání mám maturitní ples, kde bych si chtěl trochu pustit žilou(ale zase né do němoty, to fakt ne). Takže otázka zní, můžu pít alespoň jak se říká "do nálady" ? A dále bych se chtěl zeptat proč se při braní antibiotik nesmí sportovat ?(Jako člověk zapálený do kulturistiky mě to zajímá) Děkuji za odpovědi a přeji příjemný zbytek dne. Michal B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k prvnímu dotazu- můžete! 5 dnů po dobrání ATB už budou z těla vyloučeny a nic se nestane. K druhému bodu- nejedná se ani tak o braní ATB, ale o to, že když se nasadí ,je to pro nějakou bakteriální infekci, která vám samozřejmě oslabuje tělo a proto žádny sport! Ať má váš organismus dostatek sil na boj s infekcí. Užijte si maturitní večírek!!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: