Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, na anginu mi byly předepsány ATB ospamox 1000 mg. Už jednou jsem tyto ATB užívala. Chtěla jsem se zeptat zda snižují účinek antikoncepce Minerva (užívám jí přes 3 roky). Našla jsem starý příbalový leták k ATB, kde je uvedeno, že nesnižuje účinnost, ale v novém příbalovém letáku o riziku píšou, tak nevím podle čeho se řídit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Uvádí se, že penicilinová ATB účinnost snižují a je doporučeni se během jejich užívání chránit ještě jinou metodou antiko.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: