Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, před 2 týdny jsem brala antibiotika Penbene, poté jsem hned začala brát antibiotika Amokliklav. Beru antikoncepci Triquilar, tak jsem se chtěla zeptat, jestli ta antibiotika mohou nějak ovlivnit ochranu antikoncepce. Dnes jsem měla pohlavní styk s přítelem a přítel se udělal do mě. Poslední tabletku Amokliklav jsem si vzala v pondělí večer. Tak se chci zeptatn jestli je možnost otěhotnění.

Odpověď odborníka:

Antikoncepce je ovlivněna antibiotiky méně než se traduje, pokud chcete mít jistotu po dobu užívání je vhodné použít ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: