Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, lékař mi předepsal na zánět uzlin antibiotika, ty bohužel moc nezabíraly, takže mi předepsal další - Augmentin 625. V posledních dvou dnech co jsem ho brala se mi objevila reakce na antibiotika, takže mi nasadil prednison a dithiaden. Antibiotika sem dobrala ve středu, prednison a dithiaden v neděli. Po celou dobu jsem brala HA Jeanine, v pondělí mi začala sedmidenní pauza a v úterý menses, který byl o hodně silnější než obvykle. Ve čtvrtek večer jsem se milovala s přítelem, použili jsme kondom, ale ten praskl. Je možné, že bych byla těhotná, když jsem měla sex při menstrulaci, beru prášky, ale jejich účinnost byla nejspíše dost snížena? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět jste samozřejmě mohlo, riziko je ale velmi malé. Doporučoval bych proto použít těhotenský test k vyloučení/potvrzení těhotenství. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Nalaďte se na svůj biorytmus
Články: Nalaďte se na svůj biorytmus
Noční směny v továrnách...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: