Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Brala jsem antibiotika Doxybene. Minulé úterý jsem si vzala poslední antikoncepční pilulku (Cilest). Antibiotika jsem dobrala v pátek a toto úterý jsem měla pohlavní styk. Další antikoncepční pilulku si beru až dnes. Je nějaká pravděpodobnost, že jsem mohla otěhotnět? (na letáčku je napsáno, že kondom se má používat současně s léčbou, ale i přesto se trošku bojím)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přípravek Doxybene může snížit účinek antikoncepce, tedy nějaká pravděpodobnost otěhotnění zde existuje pokud jste nepoužila kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: